![]() |
Kesme Lokma
Kesme Lokma
Kesme Lokma Tarifi - Kesme Lokma Yapılışı - Kesme Lokma Nasıl Yapılır - Kesme Lokma Malzemeleri 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Alabildiği kadar un Kızartma yağı Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu Yumurta ve yoğurt karıştırılır. Üzerine karbonat tuz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 15 dakika dinlendirilir. Bu arada şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Hamur unlu zeminde yarım santim kalınlığında açılır. Çay bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. Sıcak yağda pembe renkte kızartılır. Hemen soğuk şerbete atılır. Yarım saat sonra şerbetten alınır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.