|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ÇÖrek, cevİzli, haŞhaŞli, tarİfİ |
![]() |
HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK - HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK TARİFİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK - HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK TARİFİMalzemeler: 1 bardak süt, 1 bardak yoğurt, 1 bardak sıvı yağ, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı şeker 2 su bardağı yağlı haşhaş 1 su bardağı ceviz içi (rondodan gecirilmiş) tuz, aldığı kadar un ![]() Yapılışı: Sütü ılıktan biraz daha sıcak ısıtıp içinde mayayı ve şekeri karıştırıyoruz ![]() Bir kabin içinde sütülü karışım dahil tüm malzemeleri karıştırıyoruz ![]() ![]() Hamuru üzeri kapalı bir şekilde hamur iki katı olana kadar mayalandırıyoruz ![]() Daha sonra hamuru 4 parcaya bölün ![]() ![]() ![]() Hamuru kenarından başlamak üzere rulo şeklinde sarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() beyenmediysen afiyet olmasın foto yu çekiyorum 5 dk içinde atarım foruma ![]() |
![]() |
![]() |
|