ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK - HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK TARİFİ (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167926)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 02:32 PM

HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK - HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK TARİFİ
 
Malzemeler:



1 bardak süt,

1 bardak yoğurt,

1 bardak sıvı yağ,

1 paket instant maya,

1 tatlı kaşığı şeker

2 su bardağı yağlı haşhaş

1 su bardağı ceviz içi (rondodan gecirilmiş)

tuz,

aldığı kadar un.

Yapılışı:



Sütü ılıktan biraz daha sıcak ısıtıp içinde mayayı ve şekeri karıştırıyoruz.

Bir kabin içinde sütülü karışım dahil tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Kulalk memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar un katıyoruz.

Hamuru üzeri kapalı bir şekilde hamur iki katı olana kadar mayalandırıyoruz.

Daha sonra hamuru 4 parcaya bölün. Parçalardan birini altına üstüne un serperek merdane ile mantı hamuru kalınlığıda açın, 3-4 kasik yağlı haşhaş sürün. Üzerine ceviz içi serpin.

Hamuru kenarından başlamak üzere rulo şeklinde sarın. 3-4 parmak genişliğinde kesip tepsiye birer parmak aralıklarla dizin. Yarım saat kadar mayalandırın. uzerine sıvıyağ sürün. (isterseniz yağlı haşhaş da sürebilirsiniz) önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.

beyenmediysen afiyet olmasın


foto yu çekiyorum 5 dk içinde atarım foruma
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.