![]() |
Düğün Çorbası - Düğün Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğün Çorbası - Düğün Çorbası TarifiDüğün Çorbası - Düğün Çorbası Hazırlanışı Malzemeler : (6 kişi için) 1 Kase Haşlanıp didiklenmiş Dana ya da Tavuk Eti 4 bardak Et ya da Tavuk Suyu 4 bardak su 2 yumurta 3-4 kaşık Un Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dört bardak suyla birlikte koyup ateşe oturtun ![]() ![]() Tenceredeki su kaynamaya başlamadan un ve yumurta karışımını karıştıra karıştıra tencereye ekleyin, tuzunu atın ![]() ![]() Bir iki dakika daha kaynasın, eğer pütür oluştuysa süzgeçten geçirin ![]() ![]() ![]() Sıcakken Servis Yapın ![]() ![]() DÜĞÜN ÇORBASI - II Malzemeler : (4 kişi için) 500 gram kuşbaşı et 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurta sarısı Yarım limonun suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım çorba kaşığı kırmızı tozbiber Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Tencereye eti alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada tencereye margarini koyup eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir tavada tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|