![]() |
Düğün Çorbası - Düğün Çorbası Tarifi
Düğün Çorbası - Düğün Çorbası Hazırlanışı
Malzemeler : (6 kişi için) 1 Kase Haşlanıp didiklenmiş Dana ya da Tavuk Eti 4 bardak Et ya da Tavuk Suyu 4 bardak su 2 yumurta 3-4 kaşık Un Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dört bardak suyla birlikte koyup ateşe oturtun. İki yumurta ile 3-4 kaşık unu blenderle güzelce karıştırın. Tenceredeki su kaynamaya başlamadan un ve yumurta karışımını karıştıra karıştıra tencereye ekleyin, tuzunu atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Bir iki dakika daha kaynasın, eğer pütür oluştuysa süzgeçten geçirin. İçine bir kase didiklenmiş dana ya da tavuk etini ekleyin. Üzerine eritilmiş ve pul biber ilave edilmiş tereyağını gezdirin. Sıcakken Servis Yapın. Arzu ederseniz yerken birkaç damla limon suyu eklenebilir. DÜĞÜN ÇORBASI - II Malzemeler : (4 kişi için) 500 gram kuşbaşı et 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurta sarısı Yarım limonun suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım çorba kaşığı kırmızı tozbiber Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Tencereye eti alın. Tuz, karabiber ve suyu ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen etleri tencereden alıp, suyunu süzün. Etleri, süzülen suya tekrar koyun. Bu arada tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave edip, sararıncaya kadar kavurun. Kavrulan una etsuyunu yavaş yavaş ilave edin. Çorbayı kaynamaya bırakın. Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Etsuyu kaynayınca bu karışımı azar azar ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya yedirin. 2-3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Pulbiberi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.