Orman Kebabı - Orman Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Orman Kebabı - Orman Kebabı TarifiOrman Kebabı - Orman Kebabı Hazırlanışı Malzemeler : (6 kişi için) ½ Kg Kuşbaşı Koyun ya da Kuzu Eti 200 gr İç Bezelye 2 adet Patates 2 adet Havuç 2 yemek kaşığı Yağ 1 adet Kuru Soğan 1,5 bardak Su Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı : Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, yağ ile konup kavrulur Üzerine su ilave edilir Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat kadar ateşte tutulur Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha pişirilir ![]() Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave edilir
|
|
|
|