Mantarli Bulgur Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarli Bulgur PilaviMalzemeler: 3-4 yemek kasigi misirozu yagi 250gr kültür mantarı 1 orta boy sogan 2 adet carliston biberi 1+1/2 yemek kasigi domates salcasi 2 su bardagi iri pilavlik bulgur 1 cay kasigi kekik tuz, karabiber 3-3bucuk su bardagi sicak suYapilisi:[*]Genisce bir pilav tenceresinde yagi ekleyip yemeklik dogradiginiz sogani kavurun [*]Kup kup dogranmis mantarlari ve carliston biberlerinide ilave edip kavurmaya devam edin [*]Yikadiginiz bulguruda ilave edip 2-3 dakika daha kavurun [*]Salca ve baharatlar ile 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sicak suyu dokup kapagini kapatarak kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin [*]Hafifce karistirip 5 dakika demlenmeye biraktiktan sonra etli yemeklerin, kofte veya tavuk yemeklerinin yaninda yogurtla sunabileceginiz pilaviniz servise hazir hale gelecektir![]() |
|
|
|