![]() |
Mantarli Bulgur Pilavi
Malzemeler:
.3-4 yemek kasigi misirozu yagi .250gr. kültür mantarı .1 orta boy sogan .2 adet carliston biberi .1+1/2 yemek kasigi domates salcasi .2 su bardagi iri pilavlik bulgur .1 cay kasigi kekik .tuz, karabiber .3-3bucuk su bardagi sicak su Yapilisi:[*]Genisce bir pilav tenceresinde yagi ekleyip yemeklik dogradiginiz sogani kavurun. [*]Kup kup dogranmis mantarlari ve carliston biberlerinide ilave edip kavurmaya devam edin.[*]Yikadiginiz bulguruda ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.[*]Salca ve baharatlar ile 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sicak suyu dokup kapagini kapatarak kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. [*]Hafifce karistirip 5 dakika demlenmeye biraktiktan sonra etli yemeklerin, kofte veya tavuk yemeklerinin yaninda yogurtla sunabileceginiz pilaviniz servise hazir hale gelecektir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.