Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli, Kuru Domatesli Bulgur PilaviMalzemeler: 250 gr ufak dogranmis kusbasi et 3-4 yemek kagisi tereyagi veya siviyag 1 orta boy sogan (yemeklik kucuk dogranmis) 2 su bardagi pilavlik bulgur 1 domates (kabugu soyulmus, kup dogranmis) 1/3 su bardagi zeytinyagli kuru domates (cam kavanozlarda satilan) , yagi suzulmus ince cubuk seklinde dogranmis 3 + 1/4 su bardagi sicak su tuzYapilisi:[*]Etleri ufak bir tencerede hafif yagda suyunu salip cekinceye kadar kavurun Daha sonra ustunu gececek kadar su koyup iyice yumusayana kadar pisirin (1 saat kadar)[*]Dogranmis sogani pilavlik genis bir tencerede yagla kavurun Hafif sarardiktan sonra bulguru ilave edip kavurmaya devam edin [*]3-4 dakika kavurduktan sonra kup dogranmis domatesi ilave edip 1-2 dakika daha karistirin [*]En son dogranmis kuru domatesleri, suyu ile birlikte etleri, tuzu vede etin suyu ile birlikte toplam 3 + 1/4 su bardagi edecek kadar su ilave edin [*]Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin Altini kapatip hafifce karistirdiktan sonra demlenmesi icin 5 dakika kadar daha beklettikten sonra servis yapabilirsiniz![]() Not: Isterseniz suyunu ilave ederken pilava ufak konserve nohut ilave edebilirsiniz ![]() |
|
|
|