ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167289)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:18 PM

Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi
 
Malzemeler:
.250 gr. ufak dogranmis kusbasi et
.3-4 yemek kagisi tereyagi veya siviyag
.1 orta boy sogan (yemeklik kucuk dogranmis)
.2 su bardagi pilavlik bulgur
.1 domates (kabugu soyulmus, kup dogranmis)
.1/3 su bardagi zeytinyagli kuru domates (cam kavanozlarda satilan) , yagi suzulmus ince cubuk seklinde dogranmis
.3 + 1/4 su bardagi sicak su
.tuz


Yapilisi:[*]Etleri ufak bir tencerede hafif yagda suyunu salip cekinceye kadar kavurun. Daha sonra ustunu gececek kadar su koyup iyice yumusayana kadar pisirin. (1 saat kadar)[*]Dogranmis sogani pilavlik genis bir tencerede yagla kavurun. Hafif sarardiktan sonra bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. [*]3-4 dakika kavurduktan sonra kup dogranmis domatesi ilave edip 1-2 dakika daha karistirin.[*]En son dogranmis kuru domatesleri, suyu ile birlikte etleri, tuzu vede etin suyu ile birlikte toplam 3 + 1/4 su bardagi edecek kadar su ilave edin.[*]Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Altini kapatip hafifce karistirdiktan sonra demlenmesi icin 5 dakika kadar daha beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Isterseniz suyunu ilave ederken pilava ufak konserve nohut ilave edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.