![]() |
Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi
Malzemeler:
.250 gr. ufak dogranmis kusbasi et .3-4 yemek kagisi tereyagi veya siviyag .1 orta boy sogan (yemeklik kucuk dogranmis) .2 su bardagi pilavlik bulgur .1 domates (kabugu soyulmus, kup dogranmis) .1/3 su bardagi zeytinyagli kuru domates (cam kavanozlarda satilan) , yagi suzulmus ince cubuk seklinde dogranmis .3 + 1/4 su bardagi sicak su .tuz Yapilisi:[*]Etleri ufak bir tencerede hafif yagda suyunu salip cekinceye kadar kavurun. Daha sonra ustunu gececek kadar su koyup iyice yumusayana kadar pisirin. (1 saat kadar)[*]Dogranmis sogani pilavlik genis bir tencerede yagla kavurun. Hafif sarardiktan sonra bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. [*]3-4 dakika kavurduktan sonra kup dogranmis domatesi ilave edip 1-2 dakika daha karistirin.[*]En son dogranmis kuru domatesleri, suyu ile birlikte etleri, tuzu vede etin suyu ile birlikte toplam 3 + 1/4 su bardagi edecek kadar su ilave edin.[*]Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Altini kapatip hafifce karistirdiktan sonra demlenmesi icin 5 dakika kadar daha beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Not: Isterseniz suyunu ilave ederken pilava ufak konserve nohut ilave edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.