Ev Tipi Döner |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Tipi Döner(4-5 kişilik) Malzeme Listesi:
Eti buz dolabında dondurduktan sonra dışarıda kısa bir süre bekleterek (yaklaşık yarım saat) ince dilimler halinde kesin Döner dilimleri şeklinde kesilmesi gereken et buzlu iken daha kolay kesiliyor 2-3 yemek kaşığı tereyağı ile etinizi kızartın Bu arada servis yapacağınız tabağın tabanına ekmek dilimlerini kare kare keserek yerleştirin ve yoğurdu kaşıkla karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tencerede eriterek içine sulandırılmış salçayı (salçanın pütürlü olmaması için bir miktar su ile açılması gerekiyor) ilave edin, 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin Kızarmış etleri yoğurdun üzerine alın, üzerine teryağında hazırladığınız salçayı gezdirin Kızartılmış domates ve biberler ile zevkinize göre süsleyin TEŞEKKÜR: Bu güzel döner tarifinin sahibi olan Sayın "Gökşin Berent" hanımefendiye teşekkür ediyorum Ayrıca tarifi bana gönderen ve güzel fotoğrafı ile zenginleştiren sevgili "Ayşin" arkadaşıma da çok teşekkür ediyorum![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
|
|