![]() |
Ev Tipi Döner
(4-5 kişilik)
Malzeme Listesi:
Eti buz dolabında dondurduktan sonra dışarıda kısa bir süre bekleterek (yaklaşık yarım saat) ince dilimler halinde kesin. Döner dilimleri şeklinde kesilmesi gereken et buzlu iken daha kolay kesiliyor. 2-3 yemek kaşığı tereyağı ile etinizi kızartın. Bu arada servis yapacağınız tabağın tabanına ekmek dilimlerini kare kare keserek yerleştirin ve yoğurdu kaşıkla karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin. Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tencerede eriterek içine sulandırılmış salçayı (salçanın pütürlü olmaması için bir miktar su ile açılması gerekiyor) ilave edin, 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kızarmış etleri yoğurdun üzerine alın, üzerine teryağında hazırladığınız salçayı gezdirin. Kızartılmış domates ve biberler ile zevkinize göre süsleyin. TEŞEKKÜR: Bu güzel döner tarifinin sahibi olan Sayın "Gökşin Berent" hanımefendiye teşekkür ediyorum. Ayrıca tarifi bana gönderen ve güzel fotoğrafı ile zenginleştiren sevgili "Ayşin" arkadaşıma da çok teşekkür ediyorum... Afiyet olsun... |