Tavuk HaŞlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk HaŞlamaTAVUK HAŞLAMA Malzeme: 1 kg parça tavuk eti, 1 adet havuç (arzuya göre başka sebzeler de ekleyebilirsiniz), 1 adet iri soğan, yarım demet maydanoz, 3-4 adet tane karabiber, tuz, Tarif: Havucu yıkayıp kazıyın Soğanı ayıklayın Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın Bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin Üzerine 1-2 cm aşacak kadar kaynar su koyun Harlı ateşte bir taşım kaynatın Üzerine biriken köpükleri alın Sebzeleri, maydanozu ve tuzunu ilave edin Ateşi kısıp, yaklaşık 1-1 5 saat kadar pişirin Son yarım saat içinde karabiberini ilave edin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|