![]() |
Tavuk HaŞlama
TAVUK HAŞLAMA
Malzeme: 1 kg parça tavuk eti, 1 adet havuç (arzuya göre başka sebzeler de ekleyebilirsiniz), 1 adet iri soğan, yarım demet maydanoz, 3-4 adet tane karabiber, tuz, Tarif: Havucu yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin. Üzerine 1-2 cm aşacak kadar kaynar su koyun. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Üzerine biriken köpükleri alın. Sebzeleri, maydanozu ve tuzunu ilave edin. Ateşi kısıp, yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin. Son yarım saat içinde karabiberini ilave edin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.