ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk HaŞlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166753)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:47 PM

Tavuk HaŞlama
 
TAVUK HAŞLAMA

Malzeme:

1 kg parça tavuk eti,
1 adet havuç (arzuya göre başka sebzeler de ekleyebilirsiniz),
1 adet iri soğan,
yarım demet maydanoz,
3-4 adet tane karabiber,
tuz,
Tarif:

Havucu yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin. Üzerine 1-2 cm aşacak kadar kaynar su koyun. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Üzerine biriken köpükleri alın. Sebzeleri, maydanozu ve tuzunu ilave edin. Ateşi kısıp, yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin. Son yarım saat içinde karabiberini ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.