> Patlican Közleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Patlican Közleme3 adet kemer patlıcan ½ bardak Sızma zeytinyağı 1 kahve fincanı Balsamic Sirke 5-6 yaprak adaçayı 1 kahve kaşığı Oregano "yaban kekiği" Tuz karabiber "Sicilya usulü İtalyan Spesiyalitesi" Kemer patlıcanları alaca soyunuz Ortadan ikiye bölünüz Kılıçlamasına 1 cm kalınlığında paraçalara ayırınız Bol tuzlu su içinde yarım saat dinlendiriniz Siyah renkli acı suyunu döküp güzelce yıkayınız Kurulayınız![]() ![]() ![]() Kızdırılmış tost makinesine patlıcanları diziniz ve yumuşayıp yol yol yanana kadar kızartınız Kızarmış parçaları servis yapılacak kare, dikdörtgen veya oval kaba alınız Derinlik fazla olmamalıdır![]() Üzerine zeytinyağını Balsanik sirkeyi ve yazılı baharatlarıda koyarak en az dört saat dinlendiriniz Arada bir altüst ediniz![]() Taze fesleğen ile süsleyerek soğuk giriş olarak servise çıkarınız ![]() Afiyet Olsun !…
|
|
|
|