ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   > Patlican Közleme (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166694)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:57 PM

> Patlican Közleme
 
3 adet kemer patlıcan

½ bardak Sızma zeytinyağı

1 kahve fincanı Balsamic Sirke

5-6 yaprak adaçayı

1 kahve kaşığı Oregano "yaban kekiği"

Tuz karabiber




"Sicilya usulü İtalyan Spesiyalitesi"

Kemer patlıcanları alaca soyunuz. Ortadan ikiye bölünüz. Kılıçlamasına 1 cm kalınlığında paraçalara ayırınız. Bol tuzlu su içinde yarım saat dinlendiriniz. Siyah renkli acı suyunu döküp güzelce yıkayınız. Kurulayınız...

Kızdırılmış tost makinesine patlıcanları diziniz ve yumuşayıp yol yol yanana kadar kızartınız. Kızarmış parçaları servis yapılacak kare, dikdörtgen veya oval kaba alınız. Derinlik fazla olmamalıdır.

Üzerine zeytinyağını Balsanik sirkeyi ve yazılı baharatlarıda koyarak en az dört saat dinlendiriniz. Arada bir altüst ediniz.
Taze fesleğen ile süsleyerek soğuk giriş olarak servise çıkarınız.

Afiyet Olsun.!…


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.