> Bolonyez |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Bolonyez500 gr Spagetti Sosu için ; 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Büyük Kuru Soğan ince kıyılmış 4 diş Dövülmüş sarmısak 2 orta boy Havuç Küçük Küp doğranmış ½ küçük Kereviz Küçük Küp doğranmıış 600 gr Dana Kıyma 300 cc Etsuyu "Tablet olabilir" 1 Kutu Küp Domates 1 Ç K Domates Salçası100 cc Kırmızı Şarap 1 Çay Kaşığı şeker 1 Çay kaşığı kekik Taze rende Kaşar veya Parmesan Peyniri "İtalyanın Bologna şehrinden adını alan kıymalı bir makarna çeşididir Bütün dünyaca tanınır "Kızdırılmış yağda; soğan, sarmısak, havuç, kereviz birlikte 5 dakika kadar kavrulur Kıyma katılır 5 dakikada kuvvetli ateşte kıyma ile birlikte kavrulmaya devam edilir![]() Dibinin tutmaması için devamlı karıştırılır Tuz karabiber konur![]() Kıyma kafi derecede kavrulduktan sonra et suyu, domates salçası, küp domatesler şeker,kekik katılır 10 dakika kavrulur ; sonra da 20 dakika çok kısık ateşte pişirilir ![]() Spagetti çok az tuzlu ve 1 kaşık sıvı yağlı suda 13 dakika haşlanır Süzülür üzerinden 1 bardak soğuk su geçirilir ve içinde 1 kaşık zeytinyağı bulunan yayvan bir servis tabağına alınır ve karıştırılır Bu spagetti üzerine bolonyez sosu yayılır ve peynir rendesi konarak servis edilir![]() Afiyet Olsun !…
|
|
|
|