![]() |
topkapı kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() topkapı kebabıMalzemeler 150 gr kuzu etinden kabaplık kıyma 1 Parça kuzu bonfile 1 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 Çorba kaşığı entepfıstığı 3-4 Dilim pastırma Süslemek için : 1 Adet domates 2 Adet sivribiber 1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı Hazırlanışı Bıçakla çekilmiş kıymayı şişe sarılacak şekilde düz bir zemine yayın ![]() Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, pastırmayı ve antepfıstığını yerleştirin ![]() Şişin üzerine hazırladığınız kıymayı normal kebap sarar gibi sarın ![]() Kuzu bonfileyi ince şeritler halinde (ip gibi olacak) kesip, şişe sardığınız harcın üzerine dolayın ![]() Kömür ızgarada pişirin ![]() Domates ve sivribiberi dilimleyip, servis tabağına alın ![]() Izgarada pişen şişi de ekleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|