Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, topkapı

topkapı kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

topkapı kebabı



Malzemeler

150 gr kuzu etinden kabaplık kıyma
1 Parça kuzu bonfile
1 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çorba kaşığı entepfıstığı
3-4 Dilim pastırma
Süslemek için :
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı

Bıçakla çekilmiş kıymayı şişe sarılacak şekilde düz bir zemine yayın
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, pastırmayı ve antepfıstığını yerleştirin
Şişin üzerine hazırladığınız kıymayı normal kebap sarar gibi sarın
Kuzu bonfileyi ince şeritler halinde (ip gibi olacak) kesip, şişe sardığınız harcın üzerine dolayın
Kömür ızgarada pişirin
Domates ve sivribiberi dilimleyip, servis tabağına alın
Izgarada pişen şişi de ekleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.