ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   topkapı kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166362)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:52 PM

topkapı kebabı
 
Malzemeler

150 gr kuzu etinden kabaplık kıyma
1 Parça kuzu bonfile
1 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çorba kaşığı entepfıstığı
3-4 Dilim pastırma
Süslemek için :
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı

Bıçakla çekilmiş kıymayı şişe sarılacak şekilde düz bir zemine yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, pastırmayı ve antepfıstığını yerleştirin.
Şişin üzerine hazırladığınız kıymayı normal kebap sarar gibi sarın.
Kuzu bonfileyi ince şeritler halinde (ip gibi olacak) kesip, şişe sardığınız harcın üzerine dolayın.
Kömür ızgarada pişirin.
Domates ve sivribiberi dilimleyip, servis tabağına alın.
Izgarada pişen şişi de ekleyip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.