![]() |
Arabaşı Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arabaşı ÇorbasıMalzemeler: * Tavuk (1 bütün) * Un (1 su bardağı) * Sıvıyağ (2 çorba kaşığı) * Limon suyu (yarım çay bardağı) * Salça (2 çorba kaşığı) * Su (1 litre) * Tuz ve Kırmızıbiber * Hamuru için: * Un (1 su bardağı), * Su (5 su bardağı), * Tuz Hazırlanışı: * Hamurun hazırlığı: * Derin çukur bir kapa 1 su bardağı un, 1 su bardağı su ve yeterince tuzu dökün, iyice çırpın ![]() * Tencerenin içine 4 su bardağı su dökün ve kaynatın ![]() * Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak tencerenin içindeki kaynar suya dökün ve bulamaç haline gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika çırpın ![]() * 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra bir borcama çok kalın olmayacak biçimde (1-2 cm) boşaltın ve soğumaya alın ![]() * Soğuyan hamuru baklava biçiminde kesin ![]() * Tencereye yarım su bardağı sıvıyağı dökün ![]() * 1 su bardağı unu kızgın yağda orta ateşte kokusu gelene kadar kavurun ![]() * Kavrulan una 1 çorba kaşığı salçayı atın ve 1-2 kere karıştırın ![]() * Üzerine dilediğiniz miktarda kırmızı biberi atın ve 5 su bardağı sıcak suyu döküp kaynatın ![]() * Haşlanan tavuğun suyunun tümünü kepçe ile alıp tencereye dökün ![]() * Yeterince tuz ve yarım çay bardağı limon suyunu tencereye boşaltın ![]() * Bir bütün tavuğu tencerenin içine koyun ve tencereye 1 litre su döküp tavuk pişene kadar 25-30 dakika haşlayın ![]() * Haşlanan tavuğu bir tabağa alın ve soğutup didikleyin ![]() * Didiklediğiniz tavukları tencerenin içine boşaltın ve karıştırın ve bir taşım daha kaynatın ![]() ![]() * Bir tabağa baklava biçiminde kestiğiniz hamurları dizin ve çorba ile birlikte servis yapın ![]() * Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|