Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, cevizli

Cevizli Açma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Açma



Cevizli Açma
Cevizli Açma Tarifi - Cevizli Açma Nasıl Yapılır - Cevizli Açma Malzemeleri



Cevizli Açma

1 su bardağı ılık su
1 kibrit kutusu yaş maya
6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
alabildiği kadar un
100 gr margarin
100 gr ceviz
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu

Ilık su yoğurma kabına alınır, şeker, tuz, maya eritilir Sıvıyağ ilave edilir Alabildiği kadar un konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır, üzeri bir kapakla lapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalr koparılıp, elde inceltilip açılır Üzerime yumuşamış margarin sürülür Dövülmüş ceviz içi serpilir Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır Üzerine yumurta sarısı sürülerek, çörekotu serpilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızaran kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.