![]() |
Cevizli Açma
Cevizli Açma
Cevizli Açma Tarifi - Cevizli Açma Nasıl Yapılır - Cevizli Açma Malzemeleri Cevizli Açma 1 su bardağı ılık su 1 kibrit kutusu yaş maya 6 yemek kaşığı toz şeker Yarım su bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tuz alabildiği kadar un 100 gr. margarin 100 gr. ceviz 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörekotu Ilık su yoğurma kabına alınır, şeker, tuz, maya eritilir. Sıvıyağ ilave edilir. Alabildiği kadar un konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır, üzeri bir kapakla lapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır. Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalr koparılıp, elde inceltilip açılır. Üzerime yumuşamış margarin sürülür. Dövülmüş ceviz içi serpilir. Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızaran kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.