Rus Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rus BöreğiRus Böreği Rus Böreği Tarifi - Rus Böreği Nasıl Yapılır - Rus Böreği Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Litre Süt 2 Adet Yumurta 2 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz İçi İçin Yarım Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 2 Çay Kaşığı Karabiber 250 Gram Kıyma (Yağsız) Rus Böreği Nasıl Yapılır? 1 Böreğin içini hazırlamak için, tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun Üzerine kıymayı ilave edip, orta ısıdaki ocakta, kıyma saldığı suyu çekene kadar kavurun Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın ve bir kenarda bekletin![]() 2 Derin bir kaba, 2 adet yumurta, 2 su bardağı un (un eksik veya fazla gelebilir, boza kıvamında hamur olacak) ve tuzu koyup mikser ile iyice çırpın Hamurun, boza kıvamında olmasına dikkat ediniz![]() 3 Teflon tava veya krep tavasına, çok az tereyağ sürüp kızdırın Hazırladığınız hamurdan, 1 kepçe koyarak, tavayı sağa sola çevirerek, tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın Bu şekilde hamurun sadece bir yüzünü kızartıp, kızarmış yüzü üste gelecek şekilde, hamuru düz bir zemin alın![]() 4 Hazırladığınız hamurun ortasına, daha önceden hazırladığınız kıymalı harçtan, 1 yemek kaşığı veya arzu ettiğiniz miktarda koyarak, önce sağ ve sol kenarlarını içe doğru kapatarak kare şeklini verin Hamurunuz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın![]() 5 Hazırladığınız kare şeklindeki börekleri, hafif tereyağ sürülmüş tevlon tavaya dizin ve altı üstü pembeleşinceye kadar, kısık ateşte kızartın![]() 6 Arzu ederseniz, kızartıktan sonra, üzerine tereyağ sürerek, mutlaka sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|