Milföy Kaplı Kestaneli Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Kaplı Kestaneli EnginarMilföy Kaplı Kestaneli Enginar Milföy Tarifleri - Milföyden Basit Tarifler - Enginarlı Milföy Milföy Kaplı Kestaneli Enginar: 3 kişilik * 3 adet enginar göbeği * 3 adet milföy * 1 adet orta boy soğan * 2 diş sarımsak * 1 adet patates * 1 adet havuç * 1 çay bardağı bezelye * 3 adet haşlanmış kestane * Zeytinyağ * 1 çay kaşığı şeker * Tuz Bir tencereye zeytinyağı döküp ince doğradığımız soğan ve sarımsakları kavuralım Kavrulan sarımsaklara küp küp doğradığımız havuç ve patatesi de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim Kavrulan sebzelere dondurulmuş bezelyeyi de ilave edip 1 su bardağı ılık suyu sebzelerin üzerine döküp enginarları oyuk kısımları alta gelecek şekilde sebzelerin üstüne kapatalım Tuz ve şeker ilavesinden sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım Yemeğin suyunu çekmesine yakın 3-4 parçaya böldüğümüz kestaneleri de ekleyelim ve sebzeler pişince ocağın altını kapatalım (Eğer suyu az gelirse bir miktar daha su ilave edip sebzelerin pişmesi sağlanmalısır ) Bir fırın kabına enginarları oyuk kısımları üste gelecek şekilde dizip sebzeleri oyuk kısımlarına dolduralım Enginarlar ılıyınca üzerlerini milföy hamurlarıyla kaplayıp 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim Sıcak olarak servis yapalım![]() Afiyet olsun |
|
|
|