ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföy Kaplı Kestaneli Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165015)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:47 AM

Milföy Kaplı Kestaneli Enginar
 
Milföy Kaplı Kestaneli Enginar
Milföy Tarifleri - Milföyden Basit Tarifler - Enginarlı Milföy




Milföy Kaplı Kestaneli Enginar:

3 kişilik

* 3 adet enginar göbeği
* 3 adet milföy
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağı bezelye
* 3 adet haşlanmış kestane
* Zeytinyağ
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz

Bir tencereye zeytinyağı döküp ince doğradığımız soğan ve sarımsakları kavuralım. Kavrulan sarımsaklara küp küp doğradığımız havuç ve patatesi de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kavrulan sebzelere dondurulmuş bezelyeyi de ilave edip 1 su bardağı ılık suyu sebzelerin üzerine döküp enginarları oyuk kısımları alta gelecek şekilde sebzelerin üstüne kapatalım. Tuz ve şeker ilavesinden sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Yemeğin suyunu çekmesine yakın 3-4 parçaya böldüğümüz kestaneleri de ekleyelim ve sebzeler pişince ocağın altını kapatalım. (Eğer suyu az gelirse bir miktar daha su ilave edip sebzelerin pişmesi sağlanmalısır.) Bir fırın kabına enginarları oyuk kısımları üste gelecek şekilde dizip sebzeleri oyuk kısımlarına dolduralım. Enginarlar ılıyınca üzerlerini milföy hamurlarıyla kaplayıp 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.