![]() |
Bıldırcın Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın Dolması8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı pirinç 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 adet küçük kuru soğan 1 çay bardağı konserve bezelye 1 çay bardağı su 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ # İlk işlem olarak sebzeler hazırlanır ![]() ![]() ![]() # Tencereye yağ konur, ısınınca soğan atılır, pembeleşene kadar kavrulur ![]() # Üzerine 5'er dakika arayla havuç, patates ve bezelye eklenir ![]() # En son pirinç atılır,tuz ve karabiber serpilir, sıcak su katılır ![]() # Tencerenin kapağı kapatılır ![]() ![]() # Hazırlanan iç ılıyınca, bıldırcınların içine fazla sıkı olmayacak şekilde doldurulur ![]() ![]() # Bıldırcın dolmaları yağlanmış fırın kabına sıralanır ![]() ![]() # Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|