![]() |
Vanilya Kremalı Madonna Turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vanilya Kremalı Madonna TurtasıVanilya Kremalı Madonna Turtası Malzemeler: 2 Paket Milföy Hamuru (10 veya 12 adet) 1 yumurta akı 50 gr ![]() 1 yemek kaşığı kadar tozşeker Vanilya Krem Malzemesi: 4 yaprak jelatin 500 ml ![]() 1 adet doğal vanilya çubugu veya 2 paket vanilya şekeri 2 yumurta + 1 yumurta sarısı 125gr ![]() 1 yemek kaşığı elenmiş un 1 yemek kaşığı nişasta 50gr ![]() 150 gr ![]() 4-5 damla vanilya aroması veya rum aroma 2 adet iri elma 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Süslemek için: Pudra şekeri Hazırlanışı: 20 veya 24 adet kare şeklindeki Milföy hamurlarını kağıtlarından ayırıp bir süre yumuşamaya bırakın ![]() Hamurları çiçek şeklindeki bir kurabiye kesme kalıbı ile şekilde görüldüğü gibi kesin ![]() ![]() Fırın tepsisine yanmaz bir kağıt yerleştirip çiçek şeklinde kestiğiniz milföy hamurlarını aralıklar bırakarak tepsiye diziniz ![]() Üzerine bir fırça ile yumurta akı sürün ve tozşeker serpiştirin ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin ![]() ![]() Vanilyalı Krem Hazırlanışı: Jelatinleri soğuk su bulunan bir kapta yumuşatın ![]() Vanilya çubuğunu ikiye bölüp içerisindeki vanilya özünü çıkarın, yarım litre süt ile birlikte pişirin ![]() ![]() Bu arada yumurtaları ve yumurta sarısını , tozşeker, un ve nişasta ile birlikte bir çırpıcı yardımıyla çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkın ![]() ![]() ![]() Sıvı kremayı veya krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre çırpın ![]() 3-4 damla vanilya veya rum aromasi ekleyin ![]() Daha sonra jelleşmeye başlayan soğuttugunuz vanilyalı kremaya çırptığınız sıvı kremayı ekleyin ![]() Bir süre daha (1-2 saat kadar) buzdolabında bekletin ![]() ……………………………………………………………………………… ……………… ![]() Elmaları yatay olarak ince ve yuvarlak yuvarlak kesip ortalarındaki çekirdek kısımları çıkartın ![]() ![]() Pişen milföy hamurunun 12 adetini, kısaca altta kalacak olan milföylerin ortalarını sivri bir bıçakla oyun ![]() ![]() Vanilyalı Kremayı, krema sıkma torbasına doldurup milföylerin oyduğunuz kısımlarını doldurun , üzerine kızartılmış elmaları koyun ![]() ![]() Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|