Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kremalı, madonna, turtası, vanilya

Vanilya Kremalı Madonna Turtası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilya Kremalı Madonna Turtası



Vanilya Kremalı Madonna Turtası

Malzemeler:

2 Paket Milföy Hamuru (10 veya 12 adet)
1 yumurta akı
50 gr Yaprak badem veya dövülmüş fındık
1 yemek kaşığı kadar tozşeker

Vanilya Krem Malzemesi:

4 yaprak jelatin
500 ml Süt
1 adet doğal vanilya çubugu veya 2 paket vanilya şekeri
2 yumurta + 1 yumurta sarısı
125gr tozşeker
1 yemek kaşığı elenmiş un
1 yemek kaşığı nişasta
50gr tereyağı veya margarin
150 gr sıvı krema veya Kremşanti
4-5 damla vanilya aroması veya rum aroma
2 adet iri elma
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Süslemek için:

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

20 veya 24 adet kare şeklindeki Milföy hamurlarını kağıtlarından ayırıp bir süre yumuşamaya bırakını

Hamurları çiçek şeklindeki bir kurabiye kesme kalıbı ile şekilde görüldüğü gibi kesinÇiçek şeklinde kalıbınız mevcut değilse geniş ağılı bir bardak yardımıyla da yuvarlak yuvarlak kesilebilir

Fırın tepsisine yanmaz bir kağıt yerleştirip çiçek şeklinde kestiğiniz milföy hamurlarını aralıklar bırakarak tepsiye diziniz

Üzerine bir fırça ile yumurta akı sürün ve tozşeker serpiştirin Yaprak bademlerle veya dövülmüş fındık ile kaplayıp 15 dakika kadar dinlendirin

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin Soğumaya alın

Vanilyalı Krem Hazırlanışı:

Jelatinleri soğuk su bulunan bir kapta yumuşatın

Vanilya çubuğunu ikiye bölüp içerisindeki vanilya özünü çıkarın, yarım litre süt ile birlikte pişirin Eğer vanilya çubuğu yok ise onun yerine 2 paket vanilya şekeri kullanın

Bu arada yumurtaları ve yumurta sarısını , tozşeker, un ve nişasta ile birlikte bir çırpıcı yardımıyla çırpın Yavaş yavaş pişmekte olan sütün içerisine ekleyip karıştırmaya devam edin Vanilya kreminizi çok kısa bir süre daha karıştırarak pişirdikten sonra 50 gr tereyağı veya margarini ekleyip karıştırın

Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkın Ayrı bir kapta henüz sıcak olan vanilya kreminizden birkaç kaşık alıp jelatinlerle bir süre karıştırın ve vanilyalı kremaya ekleyinVanilyalı kremayı jelleşebilmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletin

Sıvı kremayı veya krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre çırpın

3-4 damla vanilya veya rum aromasi ekleyin

Daha sonra jelleşmeye başlayan soğuttugunuz vanilyalı kremaya çırptığınız sıvı kremayı ekleyin

Bir süre daha (1-2 saat kadar) buzdolabında bekletin
……………………………………………………………………………… ………………

Elmaları yatay olarak ince ve yuvarlak yuvarlak kesip ortalarındaki çekirdek kısımları çıkartınTeflon bir tavada çok kısa bir süre az miktarda tereyağı veya margarin koyarak kızartın

Pişen milföy hamurunun 12 adetini, kısaca altta kalacak olan milföylerin ortalarını sivri bir bıçakla oyun Bu işlemin dikkat gerektiren yani milföy hamurunu parçalamadan oymanız gerekiyor

Vanilyalı Kremayı, krema sıkma torbasına doldurup milföylerin oyduğunuz kısımlarını doldurun , üzerine kızartılmış elmaları koyun Elmaların üzerine çok az daha vanilya kremi sıkıp diğer milföy hamuru ile kapatın

Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.