![]() |
Tavukgöğsü Kadayıf Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavukgöğsü Kadayıf Sarma![]() Malzemeler: 200 g çiğ tel kadayıf 100 g tereyağı Dolgu: 1 poşet Dr ![]() 500 ml (2,5 su bardağı) süt 25 g margarin 60 g (yarım su bardağı) iri kırılmış badem Şurup: 425 g (2,5 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu Üzeri için: 1-2 yemek kaşığı iri kırılmış badem Hazırlanışı: Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin ![]() ![]() ![]() Toz şeker ve suyu orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ![]() ![]() Tereyağını kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılıtın ![]() ![]() Hazırladığınız kadayıfı 8 porsiyon olacak şekilde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika Fırından çıkartıp 10-15 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|