ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavukgöğsü Kadayıf Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164163)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:09 PM

Tavukgöğsü Kadayıf Sarma
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
200 g çiğ tel kadayıf
100 g tereyağı

Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g margarin
60 g (yarım su bardağı) iri kırılmış badem

Şurup:
425 g (2,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı iri kırılmış badem

Hazırlanışı:
Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın, bademleri ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

Toz şeker ve suyu orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin, 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tereyağını kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılıtın. Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırın ve yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

Hazırladığınız kadayıfı 8 porsiyon olacak şekilde bölün. Her birini koparmadan tel tel açarak tezgahın üzerine 18-20 cm uzunluğunda ve 15 cm eninde yayın. Üzerine 1 yemek kaşığı tavukgöğsü koyun. Kadayıfı iki kenarından içe doğru biraz kıvırın ve daha sonra rulo şeklinde sıkıca sarın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika

Fırından çıkartıp 10-15 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.