|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bitkisi, faydaları, sarmaşığın, sarmaşık, özellikleri |
Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşıkSarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık yararları nelerdir? Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır![]() Haricen yaraların tedavisinde kullanılır Sarmaşık Faydaları Ülser iyileştirici: Sarmaşık tek başına ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 2-3-5 damla damlatılır Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser Nezle: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir Grip: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üzerine tekraren vurulur ![]() Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Cilt güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 3-5 kere yüz yıkanır Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
|
|
|
|