|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bitkisi, faydaları, sarmaşığın, sarmaşık, özellikleri |
![]() |
Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşıkSarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık yararları nelerdir? Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() Haricen yaraların tedavisinde kullanılır ![]() Sarmaşık Faydaları Ülser iyileştirici: Sarmaşık tek başına ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir ![]() Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 2-3-5 damla damlatılır ![]() ![]() Nezle: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir ![]() Grip: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir ![]() Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üzerine tekraren vurulur ![]() Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir ![]() Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir ![]() Cilt güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 3-5 kere yüz yıkanır ![]() Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir ![]() Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir ![]() Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|