ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147680)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 12:03 AM

Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık
 
Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık yararları nelerdir?


Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir. Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür. Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır. Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır.

Haricen yaraların tedavisinde kullanılır.


Sarmaşık Faydaları



Ülser iyileştirici: Sarmaşık tek başına ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.


Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 2-3-5 damla damlatılır. Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser.


Nezle: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.


Grip: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.


Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üzerine tekraren vurulur.


Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir.


Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.


Cilt güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 3-5 kere yüz yıkanır.


Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.


Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir.


Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.