Yüreğinin sesini biraz daha aç.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
YüreÄŸinin sesini biraz daha aç..Düştüm cümlelerimden ![]() Susuyorum![]() SusuzluÄŸuma can ver nefesinle![]() ![]() Katransı bir geceden sonra " gül " doÄŸumlarına ÅŸahit yüreÄŸimle akıyorum satırlara AÄŸustos ayazlarına maruz kalmış kalemimi kıyılarında umut dalgalarına vuruyorum ![]() Susuzum biliyorsun Ve bir o kadar uykusuzum Giydir gözlerini Harami karanlığı gözlerime Dudaklarım çölleÅŸmiÅŸ Vur bulutların nemini senli cümlelerimin benli boylarına![]() Durma öyle ![]() Kaldır başını (son) baharlardan Topla gülüşlerini vadesi dolmamış zamandan Sancıları baÄŸladım yüreÄŸimin yamalarına Karanlıklarda kaldım Susuzluktan çatlıyor yüreÄŸim![]() ÇölleÅŸmiÅŸ topraklarıma " susmalarınla " düş ![]() ![]() YaÄŸ üzerime bulut bulut![]() Sal üzerine ıslak kirpiklerini Savur gölgelerini delice baÄŸrı yanık göğsüme EÄŸ başını göğsümün kanayan yanına ![]() Sesini aç yüreÄŸimin![]() Duy yüreÄŸimin kuruyan çığlıklarını![]() Hadi sevgili ![]() SusuzluÄŸuma yürek susuÅŸlarınla can ver ![]() GeleceÄŸime bin kurÅŸun sıkan kuraklığa inat sözlerim ol nadasa bırakılmış dudaklarımda ![]() ![]() Dua dua savrul yalnızlıktan kavrulmuÅŸ denizlerime Varlığınla düş susuzluÄŸuma Mülteciyim zamansızlığın "Adressizim" Kıyılarında yaÅŸamama izin ver Sınır dışı hallerimi bilirsin sen Kovulmalarımı, imla bozukluklarımı![]() Mülteciyim zamansızlığın Adımlarımı çektim adreslerimden![]() Bir bavulu bile doldurmayan ömür sahifemi düştüm satırlardan ![]() Adressizim Hayat yekun yetersiz Bakiyelerim hep karanlığa bölünüyor Menzilim hiçlik iken sen tut beni ![]() Ve öyle bir sev ki beni; ölüm bile hayran kalsın sevdana Züleyha'nın Yusuf'u sevdiÄŸi gibi sev gibi Gözünü karat![]() Kapat perdelerini Benden baÅŸka göz bilme ![]() Adımdan baÅŸka hiçbir cümleyi alma dudaklarına Avuçlarına yasla uykusuz gözlerimi Öyle bir sev ki; Leyla gibi savur dudaklarından beni mim``siz çöllerine ![]() Susuz bırak beni ![]() ![]() Kurusun geçmiÅŸim![]() Yeter ki senin yanında olsun son nefesim ![]() Sırtlan beni geleceÄŸimi / kız düşlerimi![]() KimliÄŸimden soyunmuÅŸ bu adamı hüviyetine al ![]() Sahiplen adressiz ellerimi![]() Yalnızlık etiketini, fiÅŸlenmiÅŸ geçmiÅŸimi, Filistin askısı gören kimliksizliÄŸimi savur tozlu raflara İçimdeki kekeme çocuÄŸu sev Åžefkatine al öznesiz cümlelerimi![]() İki dudağından gayri bir yer bilmeyeyim ![]() Devrildim bir kez karanlığın ayak dibine ![]() Yaralarım Eyyub gibi kanar Sancılarım İsa gibi sabrımı yoklar Hadi ölümle yamamadan hüviyetsizliÄŸimi al beni cümlelerine Ben susayım Kapat üzerimi sesli kelimelerinle![]() Dizlerim kan revan Köklerim ise ağıt figan ![]() Kapındayım![]() Kıyılarındayım![]() ![]() DağınÄ ±klığımı , yarımlığımı sen TAMAMLA ![]() Ve sonra her ÅŸeye göğsünü gerip benim sende YAÅžAMAMA izin ver ![]() Sürgüle Kapılarını ![]() Ört üzerine Umutlarını![]() Sen ve Ben![]() Biz'iz artık![]() ![]() Beni ve seni biz yaptığın için diline kepenk vurmak isteyecek rüzgarlar Beni hayatına aldığın için karanlıklar üşüşen saçlarına![]() Ayazlar kıyılarına dolacak ![]() Küfür kokan yangınlar zorlayacak kapılarını ![]() Sana kast edecek zaman Beni yüreÄŸine aldın diye bıçağın keskin yüzü beklese de seni, sakın boynunu bükme kekeme gecelere Rest çekecek ölüm![]() Sen beni yaÅŸat sonu ölüm ile müjdelense de susma sen ![]() EteÄŸine uzanırsa militan yüzlü karanlıkların eli sakın çekinme elini tetiÄŸini götürmeye Vur alnı ortasından bize uzanan ayrılıkları Korkma sakın Tek bir adım atma geriye![]() Bu doÄŸum sancılı olsa da vakit tamam Gün; güle, karanlık, fecre gebedir Dilin vurgun yese de topraÄŸa susmak yakışmaz sevgili ![]() ![]() Tek topraÄŸa vurulmaz kelepçe Hadi durma öyle ![]() Bağır bağırabildiÄŸin kadar![]() YaÅŸa beni gücün yettiÄŸi kadar![]() " YüreÄŸinin sesini biraz daha aç ; Çünkü hiçbir " gül " topraksız ![]() ![]() ![]() Hiçbir hayat " umutsuz " yeÅŸermemiÅŸtir ![]() ![]() ![]() |
|
|
|