![]() |
Yüreğinin sesini biraz daha aç..
Düştüm cümlelerimden..Susuyorum..Susuzluğuma can ver nefesinle...
Katransı bir geceden sonra " gül " doÄŸumlarına ÅŸahit yüreÄŸimle akıyorum satırlara. AÄŸustos ayazlarına maruz kalmış kalemimi kıyılarında umut dalgalarına vuruyorum..Susuzum biliyorsun. Ve bir o kadar uykusuzum.Giydir gözlerini Harami karanlığı gözlerime.Dudaklarım çölleÅŸmiÅŸ. Vur bulutların nemini senli cümlelerimin benli boylarına.. Durma öyle..Kaldır başını (son) baharlardan. Topla gülüşlerini vadesi dolmamış zamandan. Sancıları baÄŸladım yüreÄŸimin yamalarına. Karanlıklarda kaldım. Susuzluktan çatlıyor yüreÄŸim.. ÇölleÅŸmiÅŸ topraklarıma " susmalarınla " düş...YaÄŸ üzerime bulut bulut..Sal üzerine ıslak kirpiklerini. Savur gölgelerini delice baÄŸrı yanık göğsüme. EÄŸ başını göğsümün kanayan yanına..Sesini aç yüreÄŸimin..Duy yüreÄŸimin kuruyan çığlıklarını..Hadi sevgili..SusuzluÄŸuma yürek susuÅŸlarınla can ver ..GeleceÄŸime bin kurÅŸun sıkan kuraklığa inat sözlerim ol nadasa bırakılmış dudaklarımda... Dua dua savrul yalnızlıktan kavrulmuÅŸ denizlerime. Varlığınla düş susuzluÄŸuma. Mülteciyim zamansızlığın "Adressizim" Kıyılarında yaÅŸamama izin ver Sınır dışı hallerimi bilirsin sen. Kovulmalarımı, imla bozukluklarımı.. Mülteciyim zamansızlığın. Adımlarımı çektim adreslerimden..Bir bavulu bile doldurmayan ömür sahifemi düştüm satırlardan..Adressizim. Hayat yekun yetersiz. Bakiyelerim hep karanlığa bölünüyor. Menzilim hiçlik iken sen tut beni.. Ve öyle bir sev ki beni; ölüm bile hayran kalsın sevdana. Züleyha'nın Yusuf'u sevdiÄŸi gibi sev gibi.Gözünü karat..Kapat perdelerini.Benden baÅŸka göz bilme ..Adımdan baÅŸka hiçbir cümleyi alma dudaklarına.Avuçlarına yasla uykusuz gözlerimi.Öyle bir sev ki; Leyla gibi savur dudaklarından beni mim``siz çöllerine..Susuz bırak beni...Kurusun geçmiÅŸim..Yeter ki senin yanında olsun son nefesim..Sırtlan beni geleceÄŸimi / kız düşlerimi..KimliÄŸimden soyunmuÅŸ bu adamı hüviyetine al..Sahiplen adressiz ellerimi..Yalnızlık etiketini, fiÅŸlenmiÅŸ geçmiÅŸimi, Filistin askısı gören kimliksizliÄŸimi savur tozlu raflara. İçimdeki kekeme çocuÄŸu sev. Åžefkatine al öznesiz cümlelerimi.. İki dudağından gayri bir yer bilmeyeyim.. Devrildim bir kez karanlığın ayak dibine..Yaralarım Eyyub gibi kanar. Sancılarım İsa gibi sabrımı yoklar.Hadi ölümle yamamadan hüviyetsizliÄŸimi al beni cümlelerine.Ben susayım. Kapat üzerimi sesli kelimelerinle..Dizlerim kan revan. Köklerim ise ağıt figan..Kapındayım..Kıyılarındayım...DağınÄ ±klığımı , yarımlığımı sen TAMAMLA.. Ve sonra her ÅŸeye göğsünü gerip benim sende YAÅžAMAMA izin ver.. Sürgüle Kapılarını..Ört üzerine Umutlarını..Sen ve Ben..Biz'iz artık... Beni ve seni biz yaptığın için diline kepenk vurmak isteyecek rüzgarlar.Beni hayatına aldığın için karanlıklar üşüşen saçlarına.. Ayazlar kıyılarına dolacak..Küfür kokan yangınlar zorlayacak kapılarını..Sana kast edecek zaman. Beni yüreÄŸine aldın diye bıçağın keskin yüzü beklese de seni, sakın boynunu bükme kekeme gecelere.Rest çekecek ölüm..Sen beni yaÅŸat sonu ölüm ile müjdelense de susma sen..EteÄŸine uzanırsa militan yüzlü karanlıkların eli sakın çekinme elini tetiÄŸini götürmeye.Vur alnı ortasından bize uzanan ayrılıkları. Korkma sakın. Tek bir adım atma geriye..Bu doÄŸum sancılı olsa da vakit tamam. Gün; güle, karanlık, fecre gebedir.Dilin vurgun yese de topraÄŸa susmak yakışmaz sevgili...Tek topraÄŸa vurulmaz kelepçe. Hadi durma öyle..Bağır bağırabildiÄŸin kadar.. YaÅŸa beni gücün yettiÄŸi kadar.. " YüreÄŸinin sesini biraz daha aç ; Çünkü hiçbir " gül " topraksız.... Hiçbir hayat " umutsuz " yeÅŸermemiÅŸtir... |