Yabani ve Tam Pirinç Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yabani ve Tam Pirinç SalatasıAçıklama Yabani pirinci bir tencere kaynar suda 30-40 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın İyice süzüp tamamen soğutun Bu arada, tam pirinci 25-30 dakika haşlayın; iyice süzüp soğumaya bırakın Malzemeler½ su bardağı yabani pirinç 1 su bardağı tam pirinç 1 orta boy soğan 1 küçük kırmızı dolmalık biber 2 kereviz sapı 2 yemek kaşığı taze maydanoz, kıyılmış 4 yemek kaşığı ceviz, dövülmüş Sos ¼ su bardağı portakal suyu ¼ su bardağı limon suyu 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu, rendelenmiş 1 tatlı kaşığı limon kabuğu, rendelenmiş ½ su bardağı zeytinyağı tuz Tarifi 1 Yabani pirinci bir tencere kaynar suda 30-40 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın İyice süzüp tamamen soğutun Bu arada, tam pirinci 25-30 dakika haşlayın; iyice süzüp soğumaya bırakın![]() 2 Soğan ve kırmızı dolmalık biberi ince ince doğrayın Kerevizi ince dilimler halinde kesin Maydanoz ve pirinçle karıştırın Cevizleri kuru bir tavada orta ateşte 2-3 dakika hafifçe kavurun Soğuması için bir tabağa alın![]() 3 Sosun hazırlanışı: Limon suyu ve kabuğu, portakal suyu ve kabuğu ve zeytinyağını kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın![]() 4 Sosu salatanın üzerine dökün ve yavaşça karıştırın Cevizi ekleyip karıştırın Tercihen, pide veya kızarmış ekmekle servis yapın |
|
|
|