![]() |
Yabani ve Tam Pirinç Salatası
Açıklama Yabani pirinci bir tencere kaynar suda 30-40 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın. İyice süzüp tamamen soğutun. Bu arada, tam pirinci 25-30 dakika haşlayın; iyice süzüp soğumaya bırakın. Malzemeler ½ su bardağı yabani pirinç 1 su bardağı tam pirinç 1 orta boy soğan 1 küçük kırmızı dolmalık biber 2 kereviz sapı 2 yemek kaşığı taze maydanoz, kıyılmış 4 yemek kaşığı ceviz, dövülmüş Sos ¼ su bardağı portakal suyu ¼ su bardağı limon suyu 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu, rendelenmiş 1 tatlı kaşığı limon kabuğu, rendelenmiş ½ su bardağı zeytinyağı tuz Tarifi 1. Yabani pirinci bir tencere kaynar suda 30-40 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın. İyice süzüp tamamen soğutun. Bu arada, tam pirinci 25-30 dakika haşlayın; iyice süzüp soğumaya bırakın. 2. Soğan ve kırmızı dolmalık biberi ince ince doğrayın. Kerevizi ince dilimler halinde kesin. Maydanoz ve pirinçle karıştırın. Cevizleri kuru bir tavada orta ateşte 2-3 dakika hafifçe kavurun. Soğuması için bir tabağa alın. 3. Sosun hazırlanışı: Limon suyu ve kabuğu, portakal suyu ve kabuğu ve zeytinyağını kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın. 4. Sosu salatanın üzerine dökün ve yavaşça karıştırın. Cevizi ekleyip karıştırın. Tercihen, pide veya kızarmış ekmekle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.