Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıvrım, nohutlu

Nohutlu Kıvrım

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Kıvrım




Süre 60 dk Kaç Kişilik 8 Yöntem


Yarım kilo nohut
3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı nane
Üzerine bir miktar çörekotu

Hazırlanışı
  • Yarım kilo nohutu akşamdan su dolı bir kapta ıslatıp, bekletin
  • Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayın
  • Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarın
  • Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin
  • Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatın
  • İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarın
  • Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin
  • Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye dizin
  • Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürün
  • En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.