Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:29 AM |
Nohutlu Kıvrım
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
Yarım kilo nohut
3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı nane
Üzerine bir miktar çörekotu
Hazırlanışı- Yarım kilo nohutu akşamdan su dolı bir kapta ıslatıp, bekletin.
- Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayın.
- Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarın.
- Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatın.
- İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarın.
- Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye dizin.
- Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürün.
- En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|