ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nohutlu Kıvrım (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133377)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:29 AM

Nohutlu Kıvrım
 

Süre 60 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem


Yarım kilo nohut
3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı nane
Üzerine bir miktar çörekotu

Hazırlanışı
  • Yarım kilo nohutu akşamdan su dolı bir kapta ıslatıp, bekletin.
  • Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayın.
  • Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarın.
  • Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  • Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatın.
  • İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarın.
  • Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye dizin.
  • Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürün.
  • En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.