Katmer Poaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmer PoaçaMalzemeler:
[*]Un hariç diğer hamur malzemelerini ekleyip elinizle karıştırın [*]Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan, çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğurun [*]Mayalanmayı beklemeden hamuru 14 parçaya ayırın Parçaları 7 taneden oluşan iki gruba ayırın [*]Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı sürün ve ikinci parçayı açıp üstüne koyun [*]7'nci bezeyi koyup üstünü yağlamayın Fazla bastırıp ezmeden tekrar yemek tabağından büyükçe açın [*]Üçgen olacak şekilde 8 yada 12 parçaya bölüp büyük taraflarına ezilmiş ve arzuya göre tuz ve karabiberle tadlandırılmış peynir koyup rulo yapın [*]Yağlanmış tepsiye dizip diğer 7li grubada aynı işlemi uygulayın [*]40 dakika kadar mayalandıktan sonra 2-3 damla su katılıp hafif çırpılmış yumurta sarısını üzerlerine sürün ve ısıtılmış 170C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirip sıcak yada ılık olarak servis yapın |
|
|
|