Keşkek Kebabı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Keşkek Kebabıkeşkek kebabı malzemeler -Kuzu gerdan (1 bütün) -Buğday (yarım kg) - Soğan (3 adet) -Tereyağı (4 çorba kaşığı) - Su (2 lt) -Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI İki ayrı tencereye birer lt suyu dökün Birine gerdanı koyun ve 1 5 saat kaynatın,Diğerine yarım kg (yaklaşık 3-4 bardak) buğdayı koyun ve 1 5 saat haşlayın Haşladığınız gerdanı tencereden alıp bir tabağa koyun Tavaya 4 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin Bu sırada 3 adet soğanı ince ince kıyın ve kızgın yağda orta ateşte yaklaşık 10 dakika kavurun Haşlanan gerdanın etlerini kemiklerinden ayırın Haşlanmış buğdayın içine kavrulan soğanları atın Üzerine yeterince tuz ve karabiberi de serpin Bir miktar eti kenara ayırın Etleri de içine attıktan sonra iyice karıştırın ve tencerenin altını kapatın Keşkek pilavı pişince ayırdığınız etleri tabağın altına yayarak üzerine pişen keşkeği koyup servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|