Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, kebabı

Buğu Kebabı

Eski 08-21-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Buğu Kebabı



Buğu Kebabı

Süre 100 dk
8 Kişilik


Malzemeler
  • 1 Kilo kemiksiz koyun eti
  • Yarım kg arpacık soğan
  • 6 Diş sarımsak
  • 2 Adet domates
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 3 Adet defne yaprağı
  • 1 Tutam kıyılmış dereotu
  • 1 Tatlı kaşığı tuz



Hazırlanışı
  1. Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın
  2. Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin
  3. Domatesleri yıkayıp rendeleyin
  4. Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın
  5. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin
  6. Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın
  7. Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın




__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.