ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Buğu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119792)

Şengül Şirin 08-21-2011 06:42 PM

Buğu Kebabı
 
1 Eklenti(ler)
Buğu Kebabı

Süre 100 dk.
8 Kişilik


Malzemeler
  • 1 Kilo kemiksiz koyun eti
  • Yarım kg arpacık soğan
  • 6 Diş sarımsak
  • 2 Adet domates
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 3 Adet defne yaprağı
  • 1 Tutam kıyılmış dereotu
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1313977338


Hazırlanışı
  1. Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın.
  2. Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin.
  3. Domatesleri yıkayıp rendeleyin.
  4. Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
  6. Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın.
  7. Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.