- -
Buğu Kebabı
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119792)
Şengül Şirin |
08-21-2011 06:42 PM |
Buğu Kebabı
1 Eklenti(ler)
Buğu Kebabı
Süre 100 dk.
8 Kişilik
Malzemeler
- 1 Kilo kemiksiz koyun eti
- Yarım kg arpacık soğan
- 6 Diş sarımsak
- 2 Adet domates
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Çay kaşığı kekik
- 3 Adet defne yaprağı
- 1 Tutam kıyılmış dereotu
- 1 Tatlı kaşığı tuz
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1313977338
Hazırlanışı
- Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın.
- Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin.
- Domatesleri yıkayıp rendeleyin.
- Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
- Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın.
- Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.