Hamsi Buğulama |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Hamsi BuğulamaHamsi Buğulama Malzemeler
Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır Sos yapımına geçilir Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir Sos hazır olduğunda genişçe bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir Hamsiler kaç kat olacaksa ona göre sos ayarlı bir şekilde hamsilerin arasına konulur Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur En üste maydanoz doğranır Limon suyu eklenir Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir ve gerek görülürse tencerenin dibinde olacak şekilde birazcık su eklenir 15-20 dakika içinde hamsi buğulamanız hazır olacaktır Afiyet olsun![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Hamsi Buğulama |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Hamsi BuğulamaHamsi Buğulama Süre 35 dk ![]() 4 Kişilik Malzemeler
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|