Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, güveçte, kuru

Güveçte Kuru Fasulye

Eski 01-01-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

Güveçte Kuru Fasulye



Güveçte Kuru Fasulye

Malzemeler:


250 gr kuşbaşı et
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
3-4 adet acı kuru kırmızı biber
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Kuru şeker fasulyesi yapacaksanız akşamdan su içinde ıslatsanız yeterli ama normal kuru fasulye ile yapacaksanız fasulyeyi yıkayıp bir taşım bol suda kaynatın bir gece de suyunu süzmeden tencerenin ağzı kapalı bekletin sonrada biraz haşlayın öyle kullanın
Güvece yağ konup ısıtın, eti ekleyerek biraz pişirin Soğan, sarımsak soyulur incecik doğranır eklenerek pişirilir
Kuru biberler bütün atılır yoksa pul biber eklenir,salçalar eklenir karıştırılır Sudan geçirilmiş ve süzülmüş fasulye eklenır tuzuda koyup karıstırılır sıcak su eklenır önce harlı ateşte sonra orta ateşte pişirilir suyu azalırsa arada sıcak su ekleyin

Not: Tencere yemeklerini özelliklede güveçte yaptığınız yemekleri ne kadar kısık ateşte ağır ağır yaparsanız lezzetinin farkını görürsünüz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Güveçte Kuru Fasulye

Eski 10-30-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Güveçte Kuru Fasulye



4 kişilik

Malzeme:

400 gram kuru fasulye
1 adet küçük boy soğan
4 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
30 gram tereyağ
tuz,karabiber
10-12 dilim sucuk


Tarifi
Fasulyeyi bir gün önceden ıslatın Derin bir tencerede fasulyeleri haşlayın Soğanı yemeklik doğrayın Başka bir tencerede tereyağ'da soğanı kavurun Doğranmış domatesler ve salçayı tencereye ilave edin 5 dakika daha kavurun Diri kıvamda haşlanmış fasulyeyi ekleyin Birkaç dakika daha kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin 5 dakika daha kaynattıktan sonra kuru fasulyeyi ısıya dayanıklı bir güveç kabına aktarın Tuz, pul biber ve dilimlenmiş sucuğu ilave edin, ağzını alüminyum folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1,5 saat pişirin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.