![]() |
Güveçte Kuru Fasulye |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Güveçte Kuru FasulyeGüveçte Kuru Fasulye Malzemeler: 250 gr kuşbaşı et 2 su bardağı kuru fasulye 2 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 3-4 adet acı kuru kırmızı biber 1 kaşık biber salçası 1 kaşık domates salçası 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Kuru şeker fasulyesi yapacaksanız akşamdan su içinde ıslatsanız yeterli ama normal kuru fasulye ile yapacaksanız fasulyeyi yıkayıp bir taşım bol suda kaynatın bir gece de suyunu süzmeden tencerenin ağzı kapalı bekletin sonrada biraz haşlayın öyle kullanın ![]() Güvece yağ konup ısıtın, eti ekleyerek biraz pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kuru biberler bütün atılır yoksa pul biber eklenir,salçalar eklenir karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Tencere yemeklerini özelliklede güveçte yaptığınız yemekleri ne kadar kısık ateşte ağır ağır yaparsanız lezzetinin farkını görürsünüz ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Güveçte Kuru Fasulye |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Güveçte Kuru Fasulye4 kişilik Malzeme: 400 gram kuru fasulye 1 adet küçük boy soğan 4 adet domates 1 çorba kaşığı domates salçası 30 gram tereyağ tuz,karabiber 10-12 dilim sucuk Tarifi Fasulyeyi bir gün önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|