ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Kuru Fasulye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=100066)

Şengül Şirin 01-01-2010 09:12 PM

Güveçte Kuru Fasulye
 
1 Eklenti(ler)
Güveçte Kuru Fasulye

Malzemeler:


250 gr kuşbaşı et
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
3-4 adet acı kuru kırmızı biber
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1262369541
Yapılışı:
Kuru şeker fasulyesi yapacaksanız akşamdan su içinde ıslatsanız yeterli ama normal kuru fasulye ile yapacaksanız fasulyeyi yıkayıp bir taşım bol suda kaynatın bir gece de suyunu süzmeden tencerenin ağzı kapalı bekletin sonrada biraz haşlayın öyle kullanın.
Güvece yağ konup ısıtın, eti ekleyerek biraz pişirin. Soğan, sarımsak soyulur. incecik doğranır. eklenerek pişirilir.
Kuru biberler bütün atılır yoksa pul biber eklenir,salçalar eklenir karıştırılır. Sudan geçirilmiş ve süzülmüş fasulye eklenır. tuzuda koyup karıstırılır. sıcak su eklenır önce harlı ateşte sonra orta ateşte pişirilir. suyu azalırsa arada sıcak su ekleyin.

Not: Tencere yemeklerini özelliklede güveçte yaptığınız yemekleri ne kadar kısık ateşte ağır ağır yaparsanız lezzetinin farkını görürsünüz.

Şengül Şirin 10-30-2010 08:12 PM

Cevap : Güveçte Kuru Fasulye
 
1 Eklenti(ler)
4 kişilik

Malzeme:

400 gram kuru fasulye
1 adet küçük boy soğan
4 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
30 gram tereyağ
tuz,karabiber
10-12 dilim sucuk

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1288458712
Tarifi
Fasulyeyi bir gün önceden ıslatın. Derin bir tencerede fasulyeleri haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Başka bir tencerede tereyağ'da soğanı kavurun. Doğranmış domatesler ve salçayı tencereye ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Diri kıvamda haşlanmış fasulyeyi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra kuru fasulyeyi ısıya dayanıklı bir güveç kabına aktarın. Tuz, pul biber ve dilimlenmiş sucuğu ilave edin, ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1,5 saat pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.