Nohut Çorbası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Nohut Çorbası4 kişilik Malzeme: 1 su bardağı nohut 6 su bardağı su 1 tablet tavuk bulyon 150 gr tereyağ limon suyu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tarçın Tuz, kuru nane Tarifi Nohutları en az 6 saat suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün Düdüklü tencerede veya normal tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzün Nohutların kabuklarını temizleyip mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin Suyu tencereye alıp, biraz ısıttıktan sonra nohut püresini ekleyin Kaynayan karışıma tavuk bulyonu ekleyin Tuz ekleyip karıştırın Orta ateşte 35-40 dakika kaynatın Çorbayı ocaktan almadan birkaç dakika kala 1 çorba kaşığı Teremyağ ilave edin Kimyon ve tarçını ilave edip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın Küçük bir sos tenceresinde kalan tereyağ’ı eritip naneyi kavurun Çorbaları servis kaselerine paylaştırın Naneli tereyağ ve limon suyu ile tatlandırıp sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|