![]() |
Karnıyarık Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık BöreğiSüre 40 dk ![]() 3 adet yufka 8 Çorba kaşığı yoğurt 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 200 gr beyaz peynir 2 Adet domates Yarım demet maydonoz Üzerine: Yumurta sarısı Susam Hazırlanışı
|
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Karnıyarık Böreği |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Karnıyarık BöreğiKarnıyarık Böreği İçin Malzemeler: 6 adet yufka, 1 su bardağı süt, Yarım su bardağı sıvı yağ ![]() Üzeri İçin: 1 adet yumurta ![]() İçi İçin: 1 adet soğan, 1 kase kıyma, 2 adet domates, 2 adet yeşil biber, 1 tatlı kaşığı salça, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Sıvı yağ ![]() Sponsorlu Bağlantılar Karnıyarık Böreği Yapılışı Soğanları, yeşil biberleri, domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayalım ![]() Tencereye sıvı yağı, soğanları koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım ![]() Üzerine kıymayı, biberleri ilave edip iyice kavuralım ![]() Daha sonra domatesleri, salçayı, karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu ekleyip pişirelim ![]() Bir kabın içine sıvı yağı, sütü koyup karıştıralım ![]() Bir adet yufkayı düz bir zemine serelim ![]() Yufkanın üzerine sütlü, sıvı yağlı karışımı sürelim ![]() Karışımı sürdüğümüz yufkanın üzerine diğer yufkayı yerleştirip karışımı sürelim ve diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım ![]() Yufkaları büyüklüğüne göre 8 veya 12 adet üçgen parçaya bölelim ![]() Kıymalı içimizi yufkaların üzerine dağıtalım ![]() Yufkaların kenarlarını katlayıp, saralım ve fırın tepsisine dizelim ![]() Her böreğin üzerine bıçakla bir çizik atalım ![]() Yufkaların üzerine yumurta sürelim ![]() Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|