ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karnıyarık Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133398)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:25 AM

Karnıyarık Böreği
 

Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem


3 adet yufka
8 Çorba kaşığı yoğurt
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr beyaz peynir
2 Adet domates
Yarım demet maydonoz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı
  • Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.
  • 8 çorba kaşığı yoğurt ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün.
  • Üzerine öbür yufkayı sürün.
  • Onun da üzerine karışımdan sürün.
  • Diğer yufkalardan koyup, 12 adet üçgen oluşturacak şekilde kesin.
  • Rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydonozu karıştırın.
  • Üçgen biçimindeki yufkalrın bir kenarına bu harçtan koyun.
  • Sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Uçlarının ayrılmaması için suyla ıslatın.
  • Daha sonra börekleri su dolu bşr tencereye koyun.
  • 5 dakika bekletip suyunu sıkarak yağlanmış fırın tepsisine alın.
  • Böreklerin ortasını bıçakla karnıyarık gibi yarın.
  • Yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.


Şengül Şirin 11-02-2014 09:09 PM

Cevap : Karnıyarık Böreği
 
1 Eklenti(ler)
Karnıyarık Böreği İçin Malzemeler:

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1414951722




6 adet yufka,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı sıvı yağ.
Üzeri İçin:
1 adet yumurta.
İçi İçin:
1 adet soğan,
1 kase kıyma,
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 tatlı kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Sıvı yağ.
Sponsorlu Bağlantılar

Karnıyarık Böreği Yapılışı

Soğanları, yeşil biberleri, domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Tencereye sıvı yağı, soğanları koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine kıymayı, biberleri ilave edip iyice kavuralım.
Daha sonra domatesleri, salçayı, karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu ekleyip pişirelim.
Bir kabın içine sıvı yağı, sütü koyup karıştıralım.
Bir adet yufkayı düz bir zemine serelim.
Yufkanın üzerine sütlü, sıvı yağlı karışımı sürelim.
Karışımı sürdüğümüz yufkanın üzerine diğer yufkayı yerleştirip karışımı sürelim ve diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Yufkaları büyüklüğüne göre 8 veya 12 adet üçgen parçaya bölelim.
Kıymalı içimizi yufkaların üzerine dağıtalım.
Yufkaların kenarlarını katlayıp, saralım ve fırın tepsisine dizelim.
Her böreğin üzerine bıçakla bir çizik atalım.
Yufkaların üzerine yumurta sürelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.