İrmik Mantolu Parmak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
İrmik Mantolu Parmak Tatlısıİrmik Mantolu Parmak Tatlısı Hamuru için;
Tencereye şekeri ve soğuk suyu alıp kaynatın Kaynayınca 2-3 damla limon damlatıp ocağın altını kısın ve 15 dk sonra kapatın Hamur malzemelerini sırasıyla karıştırın un için tam ölçü veremeyeceğim yaklaşık 2-3 su bardağı çıkar Unu azar azar ekleyin hamurun yumuşak olması gerekiyor Ne zaman ki elinizde yapışma kesildi o vakit un eklemeyi bırakın Hamur iyice yoğrulunca ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun Ben 20 adet oluşturdum Çok büyük yapmayın şerbet tam çekmez ve çatlamalar olur İç harç için dövülmüş ceviz, hindistan cevizi ile tarçını karıştırın Bezeleri içli köfte gibi ortalarını oyun ve azar azar iç harçtan koyun (çok koymayın kapaması zor olur) Ağızlarını kapatın ve köfte şekli verin Bir kabın içine 1 su bardağı irmiği koyun ve şekillendirdiğiniz hamurların tamamını kaplayacak şekilde bulayıp yağlanmış tepsiye çok sık olmamak şartıyla dizin (Kabartma tozundan dolayı kabaracak) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tatlının altı pembeleşinceye kadar pişirin Üstünün kızarmasını beklemeyin yumurta sürmediğimiz için kızarmaz Ben bu görüntüyü 30 dk da elde ettim fırından fırına da değişebilir Tatlı ve şerbet ılık olacak şekilde şerbeti kepçe yardımı ile tatlının üzerlerine dökerek 1 gece bekletin Ara ara şerbeti kaşık ile tatlıların üzerine gezdirebilirsiniz Üzerine dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|