ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   İrmik Mantolu Parmak Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084558)

Şengül Şirin 03-19-2014 05:44 PM

İrmik Mantolu Parmak Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
İrmik Mantolu Parmak Tatlısı

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1395240215


Hamuru için;
  • Yarım paket margarin ( 125 gr.)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 Yumurta
  • 2 Çorba kaşığı yoğurt
  • 2 Çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti İçin;
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 2-3 damla limon
Bulamak için:
  • 1 su bardağı irmik
Üzeri için:
  • dövülmüş ceviz
  • hindistan cevizi
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye şekeri ve soğuk suyu alıp kaynatın. Kaynayınca 2-3 damla limon damlatıp ocağın altını kısın ve 15 dk.sonra kapatın. Hamur malzemelerini sırasıyla karıştırın un için tam ölçü veremeyeceğim yaklaşık 2-3 su bardağı çıkar. Unu azar azar ekleyin hamurun yumuşak olması gerekiyor. Ne zaman ki elinizde yapışma kesildi o vakit un eklemeyi bırakın. Hamur iyice yoğrulunca ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun. Ben 20 adet oluşturdum. Çok büyük yapmayın şerbet tam çekmez ve çatlamalar olur. İç harç için dövülmüş ceviz, hindistan cevizi ile tarçını karıştırın. Bezeleri içli köfte gibi ortalarını oyun ve azar azar iç harçtan koyun (çok koymayın kapaması zor olur). Ağızlarını kapatın ve köfte şekli verin. Bir kabın içine 1 su bardağı irmiği koyun ve şekillendirdiğiniz hamurların tamamını kaplayacak şekilde bulayıp yağlanmış tepsiye çok sık olmamak şartıyla dizin (Kabartma tozundan dolayı kabaracak). Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tatlının altı pembeleşinceye kadar pişirin. Üstünün kızarmasını beklemeyin yumurta sürmediğimiz için kızarmaz. Ben bu görüntüyü 30 dk.da elde ettim fırından fırına da değişebilir. Tatlı ve şerbet ılık olacak şekilde şerbeti kepçe yardımı ile tatlının üzerlerine dökerek 1 gece bekletin. Ara ara şerbeti kaşık ile tatlıların üzerine gezdirebilirsiniz. Üzerine dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.