![]() |
Limonlu ve Ekmek Kıtırlı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Limonlu ve Ekmek Kıtırlı TavukLimonlu ve Ekmek Kıtırlı Tavuk Malzemeler: * Tuz * Karabiber * 2 limon * 2 çorba kaşığı tereyağı * 4-5 dilim bayat ekmek * 1 adet tavuk * 1 kuru soğan (halka halka doğranmış) * Zeytinyağı Hazırlanması: * Fırını önceden 220 derece ısıtın ![]() ![]() * Soğanları küçük bir tavada 3 kaşık zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() * Tavuğun içine dilimlediğiniz limonları doldurun ve bacaklarını bağlayıp kanatlarını gövdesinin altına sıkıştırın ![]() ![]() * Tavuğun etrafını erimiş tereyağı ile fırçalayın ve soğanların üzerine yerleştirin ![]() ![]() * Tavuk fırında pişerken, ekmek dilimlerini küp küp doğrayın ![]() ![]() * Ekmekler kızardıktan sonra ocağı kapatın, tuz ve karabiber serpin ![]() ![]() * Tavuğu, içindeki limonları tercihen çıkartarak veya yanına koyarak bir servis tabağına yerleştirin ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|